Culinair, kaas en wijn

De Loire is één van de belangrijkste wijnstreken van Frankrijk. Het is het derde grote wijngebied van Frankrijk met een ongekende variatie aan druiven en wijnen. Van Orléans tot Angers zie je langs de oevers van de Loire uitgestrekte wijngaarden. Hier produceren de wijnboeren zowel witte als rode en rosé wijnen. 

Vooral de witte wijnen zijn beroemd, enkele voorbeelden van succesvolle witte wijnen zijn: Sancerre, Vouvray en Sauvignon.

 

De rode wijnen zijn echter veel minder bekend, succesvolle rode wijnen zijn: Chinon en Bourgueil. Bij de lokale wijnboeren in de directe omgeving van de huizen zijn prima wijnen te verkrijgen en tegen een redelijke prijs. Klik hier voor een overzicht.

De vruchtbare akkers en boomgaarden leveren overvloedige producten, veelal te verkrijgen op de lokale markten. Kookt u liever niet zelf, dan kunt u kiezen voor een van de restaurants in de directe omgeving van ons domein . Bij Fromagerie Moreau (in Pontlevoy), kunt u genieten van de selectie geitenkazen, wijnen en cider tegen een zeer redelijke prijs. U kunt hier deelnemen aan een proeverij.  

  • Facebook Social Icon
  • Instagram