Kastelen en Tuinen.

Au pays des châteaux de la Loire; welkom in de tuin van Frankrijk, het land van de koningen, adellieden en hun kastelen! U kunt kiezen uit ruim 100 kastelen!

Ten zuiden van de steden Blois en Orleans ligt Sologne, het decor voor de schitterende kastelen van Cheverny, Chaumont en Beauregard, met absolute topper de trots van de Loire-streek: het jachtslot van Chambord, het grootste der Loire kastelen. 
Het wijngebied Anjou, rondom de prachtige stad Angers, heeft schitterende kastelen: Brissac, Serrant, Montgeoffroy en Saumur. 
Rondom de historische stad Tours, met zijn schitterende binnenstad en oude kathedraal, ligt het wijngebied van de Touraine met de bekende kastelen van Chenonceaux, Azay-le-Rideau, Villandry (fraaie tuinen), Usse en Amboise.

Het kasteel van Villandry is bekend om haar tuinen, die in terrassen zijn aangelegd. De huidige eigenaars hebben de middeleeuwse bloemenpracht weer tot leven gebracht.

Het kasteel van Chaumont-sur-Loire ligt in het stadje Chaumont-sur-Loire. Het ligt hoog boven de stad en kijkt uit op de rivier de Loire. Het staat bovendien op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de tuinen van het kasteel is sinds 1992 het 'Conservatoire International des Parcs et Jardins de Chaumont-sur-Loire' gevestigd. Er is een experimenteel gedeelte dat elk jaar volgens een ander thema wordt ingericht. Festival International des Jardins. 

  • Facebook Social Icon
  • Instagram