Toeristische tips van de Loire

De omgeving van de huizen is zeer de moeite waard en dat is ook wat wij horen van onze bewoners. Ze zijn vaak verrast door de prachtige dorpen, kastelen en natuur. Voor jong en oud valt hier wat te beleven. Veel informatie over de omgeving kunt u vinden in de aanwezige informatiemappen in de huizen.

Montrichard; ligt aan de rivier de Cher en telt een kleine 3.500 inwoners. Het heeft een gezellige middeleeuwse stadskern met restaurantjes, winkeltjes, mooie vakwerkhuizen. De huizen in dit dorpje zijn grotendeels gebouwd uit tufsteen.

In het dorpje liggen boven op een heuvel de ruïnes van het Chateau de Montrichard een van de oudste kastelen van Frankrijk met een burchttoren (Donjon) waarvan uit u een panoramisch uitzicht heeft over het stadje en het dal. De nog aanwezige restanten zijn o.a. een 11de-eeuwse ophaalbrug en een schutterstoren. In de slottoren is het Museum du Donjon gevestigd. Dit museum is gewijd aan de geschiedenis van de streek. Op maandag van 13.00 - 18.00u en vrijdag vn 08.00 - 12.00u is er de markt.

 

Amboise; heeft de Pagode de Chantaloup en het Leonardo da Vinci museum (Clos Lucé) In het kasteel van Amboise ligt Leonardo da Vinci begraven.

Tours; heeft het prachtige oude stadsdeel Vieux Tours, museum des beaux-arts, St. Gatien, dé cathedraal van Tours, Rue Colbert is de hoofdstraat van het middeleeuwse Tours, aan Place Foire le Roi liggen enkele 15e eeuwse huizen. Place Plumereau, bekend om zijn vakwerkershuizen en gezellige terrassen.

Blois; met het chateau de Blois, maison de la magie, de wandelroute ( route royal) brengt u langs de mooiste stukjes van Blois, cathedrale St. Louis, musée d ' art en musée d ' histoire naturelle.

OrléansJeanne d'arc, musée des Beaux - Arts d'Orléans , Hotel Groslot, een van de mooiste herenhuizen van Orléans, Pavillon de la Chancellerie (1759).

en nog veel meer toeristische informatie in de gidsen in onze woningen of.....

Tourist information office Montrichard
1, rue du Pont 
41400 Montrichard
Tél. 33 (0)2 54 32 05 10
www.officetourisme-montrichard.com

  • Facebook Social Icon
  • Instagram